





Wkładki do butów Kaps® Fresh Carbonex
towar niedostępny
Opis
Wkładki komfortowe Kaps Fresh Carbonex
Komfortowe i higieniczne wkładki wykonane z trzywarstwowej pianki lateksowej i delikatnej tkaniny wierzchniej. Doskonale amortyzują, dając odczucie miękkości i komfortu. Zapewniają uczucie niezwykłej świeżości. Delikatnie perfumowane zapachem wanilii. Perforowane, co zapewnia utrzymanie właściwej cyrkulacji powietrza w obuwiu.
Zawierają węgiel aktywny, który eliminuje nieprzyjemne zapachy oraz dodatkowo antybakteryjną formułę ULTRA-FRESH® zapobiegającą rozwojowi drobnoustrojów na powierzchni pianki. Przeznaczone do każdego rodzaju obuwia.
Można prać ręcznie w temperaturze 30° C.
O grzybicy stóp
Grzybica stóp występuje u 15-30 % populacji. Wywołują ją dermatofity lub drożdżaki. Wśród czynników, które sprzyjają powstaniu grzybicy stóp wyróżnia się zaburzenia ukrwienia, nadmierną potliwość stóp, brak odpowiedniej higieny oraz użytkowanie obuwia, które nie przepuszcza powietrza. Można się nią łatwo zarazić na basenie, w siłowni, hotelu, internacie, wszędzie tam gdzie wiele osób chodzi boso a także w sklepie podczas przymierzania obuwia na stopy bez skarpetek czy rajstop. Wyróżnia się kilka odmian grzybicy, a wśród nich najczęściej występuje grzybica paznokci i przestrzeni międzypalcowych. U niektórych osób pojawia się grzybica potnicowa lub złuszczająca.
W leczeniu grzybicy stosuje się różnego rodzaju maści, kremy i żele, niekiedy potrzebne są leki doustne. W procesie leczenia istotne znaczenia ma również odpowiednia higiena stóp, częste zmienianie skarpetek, użytkowanie przewiewnego obuwia, które zostało poddane dezynfekcji oraz stosowanie w nim wymiennych wkładek, które dobrze pochłaniają pot oraz zawierają substancje hamujące rozwój drobnoustrojów na ich powierzchni, takich jak: Bamboo & Alum Fresh, Actifresh i Fresh Carbonex.
Dane techniczne
Płeć | unisex |
Rodzaj | wkładki pełne |
Właściwości | antybakteryjne, oddychające, przeciwpotne |
Zalecane obuwie | do każdego rodzaju obuwia |
Materiały | pianka lateksowa |